Scoliose

Scoliose is een aandoening waarbij de rug behoorlijk minder stabiel is. Er is een onbalans. Dit wil niet zeggen dat hier niets aan te doen is of dat je per se een corset (Boston brace) moet dragen of een ingrijpende operatie moet ondergaan.

plan een afspraak

Effectieve behandeling van scoliose met Lijfkracht-herstel

We werken uitgebreid en pijnloos aan de nek, wervelkolom en het bekken. Scoliose is een scheefstand in je wervelkolom. Dit kan zorgen voor een andere scheefstand of vergroeiing. Lijfkracht-herstel maakt gebruik van je eigen energie die in je lichaam is. De behandeling werkt door op celniveau van je lichaam. Om de blokkades in je wervelkolom te kunnen corrigeren maken we gebruik van de energie om het celgeheugen opnieuw te activeren. Hierbij zijn een paar dingen belangrijk om te weten. Als Lijfkracht-herstel therapeut is het van belang om te weten of de scoliose aangeboren of psychosomatisch is.

Psychosomatische oorzaak van scoliose

Psychosomatisch wil zeggen dat de oorzaak van de lichamelijke klacht psychisch is. Mogelijk heeft iemand 1 of meerdere nare, pijnlijke of emotionele situaties meegemaakt waarin die zich in “vervelende bochten heeft moeten wringen” om zich staande te houden.

Het kan zich dan uiten in een vorm van scoliose. Misschien herken je dit? Als het psychosomatisch is dan adviseer ik je om naast de Lijfkracht-herstel behandeling ook de coachingssessies te doen. Als je de onderliggende oorzaak van scoliose niet achterhaalt, dan blijf je hier je leven lang last en onbalans van ervaren. De coaching maakt helder wat de oorzaak is en geeft je inzicht in je valkuilen. Je krijgt een plan van aanpak mee voor verbetering. We doen alles wat in onze mogelijkheid ligt om je genezing te bespoedigen. De coaching maakt helder wat de oorzaak is en geeft je inzicht in je valkuilen. Je krijgt een plan van aanpak mee voor verbetering. We doen alles wat in onze mogelijkheid ligt om je genezing te bespoedigen.

Scoliose bij de geboorte

Bij de geboorte is het belangrijk dat de wervelkolom van de baby volledig wordt afgewikkeld in het geboortekanaal om alles goed op de plek te krijgen. Bij de geboorte via een keizersnee, een stuitligging, een zuignap- of tangbevalling, kan het zijn dat de kans op scoliose in de basis is aangelegd.

Scoliose bij kinderen

Het is belangrijk om scoliose in een vroeg stadium te ontdekken. Als de vergroeiing bij kinderen in lichte vorm aanwezig is, dan hoeft scoliose niet pijnlijk te zijn. Hoe ouder het kind wordt, hoe meer de vergroeiing kan toenemen.Dit kan mogelijke pijnklachten en andere ongemakken met zich meebrengen. Dit willen we natuurlijk niet en moeten we zoveel mogelijk voorkomen. Symptomen van scoliose bij kinderen:

 • Schouders op verschillende hoogte
 • Een afwijking in de heupen
 • Een scheve houding van het hoofd
 • Een verschil in armlengte

Scoliose bij volwassenen

Veel volwassenen ervaren scoliose klachten als onprettig. Sommige symptomen zijn zo onprettig dat die grote gevolgen kunnen hebben op je leven, zowel lichamelijk als psychisch. Veel voorkomende klachten bij volwassenen zijn:

 • Chronische rugpijn
 • Zichtbare kromming
 • Vermoeidheid
 • Nekklachten
 • Pijn in de schouders
 • Zere onderrug
 • Chronische spierspanning
 • Scheefstand in de heup
 • Misvorming van de borstkas
 • Schade aan de organen

Een scoliose behandeling bij Megafit Massage is effectief en pijnloos, zonder ingrepen. Heb je 1 of meerdere van deze klachten? Maak dan nu een afspraak met me.

bel voor een afspraakapp voor een afspraak