Hotstone massage

Hotstone massages zijn, ondanks dat het een relatief jonge massagemethode is in Europa, al eeuwen oud! India en Japan maar ook de Indianen in Amerika kennen al eeuwen oude voorlopers op de Hot Stone massage zoals wij die vandaag de dag kennen.

De hotstone massage is een massage van het menselijk lichaam (met name de rug) met stenen die een temperatuur van ongeveer 45 graden Celsius zijn. Daar komt ook de naam ‘hotstone’ vandaan. De druk en warmte van de stenen dringen door tot diep in de spieren. Daardoor zorgt deze massagevorm voor het verminderen van (spier)spanning en verhoogt het uw energie-level.

Bij hotstone massages maakt de masseur gebruik van basaltstenen. Deze stenen ontstaan door afgekoelde lava uit vulkanen. De stenen hebben een hoge dichtheid en houden daardoor warmte goed vast.

bel voor een afspraakapp voor een afspraak

Tarieven

30 min € 35,-
60 min € 50,-
90 min € 70,-
120 min € 100,-

Wilt u de hot stone massage combineren met andere massages? Dan is onze strippenkaart wellicht iets voor u.

Wat is een hotstone massage?

De basaltstenen worden voor gebruik ondergedompeld in warm water. Vervolgens worden de stenen op de te behandelende gebieden van het lichaam gelegd. Dit heeft een ontspannen werking en de stenen stralen heerlijke warmte uit. De stenen oefenen druk uit op de spieren, het gevoel is te vergelijken met rekoefeningen.

Na de ontspanning werking van de hotstones, zal de masseur u verder los masseren met warme oliën en de basaltstenen. Deze massage bestaat voornamelijk uit lange en rustige cirkelvormige bewegingen met de stenen over uw lichaam (met name de rug).

Wat is het effect van een hotstone massage?

Na de behandeling voelt u zich ontspannen. De hotstone therapie zorgt voor relaxatie van het lichaam en heeft een ontgiftende werking. Door de draaiende bewegingen en combinatie met de warmte van de stenen werkt deze massage dieper in op uw spieren, daardoor is deze massage zeer effectief om spierspanning te verminderen.

Deze massagevorm kan bijdragen aan het zelfherstel van uw lichaam. De ontgiftende werking zorgt ervoor dat uw lichaam afvalstoffen makkelijker afvoert, het stimuleert uw organen. Na een hotstone massage is uw lichaam meer in balans.

Heeft u vragen over de hotstone massage?

Vul dan het contactformulier in en wij nemen graag contact met u op. Wilt u liever persoonlijk uw vraag stellen? Bel ons dan op 06 52 62 49 14.